Ada buai kat rumah memudahkan anak tidur dan mungkin tidurnya lebih lena dan lama. Namun, kerisauan ibu-ibu bila balik kampung. Kadang-kadang susah nak angkut segala benda ke kampung. Buaian baby kat kampung pula terpaksa berebut dengan anak-buah yang lain.

 

Ibu muda ini kongsikan bagaimana anak yang biasa tidur buai boleh lena seperti biasa tanpa ada buaian di kampung.

 

ALAMAK BUAI TAKDE!

Harini Mardhiyah balik kampung ibu kat Masai. Biasa ada buai kat sini. Hari ni takde pulak. Cabaran ni untuk Nur tidurkan Mardhiyah.

 

Sejak lasak, siang Mardhiyah tidur dalam buai, senang sikit, enjut-enjut tidur dah. Tapi malam dia tahu, tempat tidur dia kat katil. Biasalah budak dah lasak, nak main je keje, kita tepuk dia lari tempat lain. Kita tepuk dia lari. Tepuk lagi, lari lagi.

 

Macam tula kejadiannya tadi. Sampai Nur yang terlelap kejap nak tunggu budak ni tidur. Masak aihhhh. Lepastu baru teringat, kenapa laaa tak sapu balm Sleep Time. Lama dah tak pakai, sebab sekarang Mardhiyah tak ada masalah tidur dah. Sebab tu juga rupa balm tu dah sememeh hahaha.

 

Bangun jap, buka beg amek balm Sleep Time. Sapu kat tapak kaki, belakang badan, nadi kat pergelangan tangan dan belakang telinga. Eh, kejap je budak ni dah slow macam Sloth dalam cerita Zootopia tu. Tepuk-tepuk, usap ubun-ubun. Tidur dah. Alhamdulillah.

 

cara menghentikan anak tidur buai, bayi tidur dalam buaian, buaian bayi untuk travel , umur bayi yang sesuai untuk buaian ,melatih bayi tidur sendiri, urutan bayi tidur lena ,bayi tidur dalam rocker,

 

Mommies tak percaya sapu balm boleh buat anak tidur? Hehe sama lah kita. Dulu Nur pun macam tu. Tapi bila dah ada ilmu sikit macam mana keberkesanan essential oils dan aromatherapy kepada tubuh badan, baru boleh terima kenapa balm Sleep Time dapat bantu masalah tidur anak. Tak ke memudahkan kerja kita macam tu?.

 

tasneem naturel,tasneem balm, produk tasneem, balm tasneem naturel, tasneem balm harga, petua hilangkan cirit-birit kanak-kanak, bayi sukar tidur, anak tantrum, calm time, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi

 

Hehe sekian perkongsian tengah hari ni. Nak masuk dapur. Main masak-masak dengan mak jap. Nak tanya apa-apa pm tepi k ๐Ÿ˜‰.

 

Untuk ibu-ibu yang perlukan Balm Sleep Time khas untuk anak kesayangan yang sukar tidur siang atau malam boleh klik DI SINI. Nur akan consult cara guna yang betul dan berkesan untuk anak tidur lebih mudah dan berkualiti.

 

Jika ada sebarang pertanyaan atau untuk membuat belian boleh klik di bawah :

mommyluv.netmommyluv.netmommyluv.net