Testimoni ini ditulis sendiri oleh Pn Hatiyah di muka buku miliknya (Hatiyah Mahmud). Alhamdulillah, syukur. Anaknya tak apa-apa. Gitulah mak-mak ni, hidup seharian dah macam roller coaster sebenarnya. Ada masa di rumah pun macam-macam situasi kecemasan berlaku. Anak tengah proses membesar. Kisah ini berlaku ketika bulan Ramadhan tempohari.

Alahai anak Ibu ayah Muhammad Khalid Al Walid ni, Ibu sibuk masak untuk berbuka, dia sibuk jadi technician test plug ‘karen’ pula. Boleh pula dicabutnya plug kipas di ganti dengan plug iron dan testing di atas kaki. Kang dah dapat sakit.

Semalam balik dari tempat kerja terus solat Asar dan bergegas ke dapur utk masak menu berbuka. Sampai terlupa tutup plug kipas. Time sibuk dok masak dengar si Alid ni keriau. Ibu ingat gaduh dengan k. long berebut mainan. Jadi, ibu terus ja memasak sambil jerit pada k.long jgn buat adik, main elok-elok jangan gaduh-gaduh Ibu nak masak.

Tapi k. long mai bagitau “Kakak tak buat adik pun, adik keriau sakit kaki”.. Baru la ibu bergegas ke arah Alid. Tengok-tengok, Ya Allah. Kakinya dah setompok putih nampak isi kena iron panas. Plug iron pun dia dah cabut balik.

Tapi tak keriau meraung pula. Alid bagitau “Alid buh balm buu”.. Tengok kaki memang ada bekas sapu balm di tompok putih tu bau Skeenz balm. Tanya dia” Alid sapu balm mana? Dia tunjuk skeenz balm.

Pandai dan bijak la Alid dah tau buat rawatan awal, tindakan pantas sangat, lepas kena iron terus cari balm skeenz untuk kulit dan sapu. Jadi, kakinya walaupun nampak teruk tapi tak sakit dan tak sempat mengelembung la. Bahan-bahan dalam skeenz balm memang dirumus khas untuk kulit dan boleh redakan kesakitan.

Anak-anak ibu dah pandai cari balm sendiri. Bila sakit perut sapu balm T-rub kuning, bila batuk dia sapu cf-rub pink, ni kena iron sapu balm skeenz. Tak pernah ajar, tapi dia ingat dan tengok apa yang ibu selalu buat.

Memang ibu sediakan semua balm kit kecemasan Tasneem ni kat rumah. Ibu-ibu kat luar sana pun rasanya perlu ada kit kecemasan Tasneem Naturel ni tau. Rawatan awal untuk anak-anak sebelum bawa ke klinik.

Macam kes Alid tak payah bawa pi klinik dah sebab bekas iron tu tak gelembung dan berdarah . Siap boleh main lompat lagi, Ibu Ayah yang seriau tengok kaki tu. Good boy sayang bertindak pantas!.

testimoni skeenz
Kaki Alid kena iron panas

 

testimoni balm tasneem
Dah nampak kering tempat kena tu .

 

testimoni skeenz
Makin baik dengan sapuan konsisten.

 

testimoni skeenz
Ceria je tuannya si Alid ni ha.

ALhamdulillah dengan izinNya, Balm Skeenz dapat bantu kurangkan sakit dan melecur Alid. Ianya untuk sapuan luaran dan alternatif untuk melecur ringan sahaja. Boleh digunakan di rumah dan di mana-mana sahaja sebagai 1st aid. Namun, jika melecur tahap lebih teruk, ibu-ibu wajib bawa ke hospital atau klinik berdekatan secepat mungkin.

tasneem naturel,tasneem balm, produk tasneem, balm tasneem naturel, tasneem balm harga, petua hilangkan cirit-birit kanak-kanak, bayi sukar tidur, anak tantrum, calm time, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi

Balm Skeenz ini sangat sesuai untuk bantu masalah kulit seperti gatal-gatal, ruam susu, ruam lampin, gigitan serangga dan sebagainya. Ianya mnggunakan 100% bahan semulajadi yang tinggi khasiatnya untuk kulit seperti argan oil, blackcurrant oil, sunflower oil , shea butter dan bees wax.

Untuk ibu-ibu yang ingin simpan di rumah atau dalam handbag sebotol balm yang sangat berguna ketika kecemasan ini, boleh klik mommyluvshoppe di bawah. Atau sekiranya ada pertanyaan lanjut boleh wasap hotline kami.

mommyluv.net

mommyluv.netmommyluv.net

10 Bahan Semulajadi Dalam Balm Skeenz Bantu Masalah Kulit Anak

(Visited 4 times, 1 visits today)