Tasneem Naturel Calm Time Balm Bantu Anak Suka Meragam Dan Mengamuk

Anak meragam dan mengamuk tak tentu masa pasti merungsingkan ibu bapa. Selain emosi anak yang tidak terjangka dan tidak stabil, emosi ibu dan bapa juga terganggu sama.

Bukan emosi ibu bapa saja yang boleh terganggu, bahkan orang sekitar juga mungkin terganggu. Bayangkan anak mengamuk dalam flight yang tempoh masa nak sampai ke destinasi tu berjam-jam! Oh! Memang haru-birulah dibuatnya.

Atau biasa terjadi, anak mengamuk berguling dalam mall. Fuh! Kalau Mommy, sudahnya angkut anak bawa balik je tak payah beli apa-apa. Minta daddynya sajalah yang shopping. Tak mampu nak membeli-belah dengan keadaan seperti itu. Risau dengan diri sendiri yang mungkin tak mampu mengawal emosi sebenarnya, kesian anak-anak nanti.

Mommies, mungkin kita boleh perhatikan 6 keperluan fisiologi ini yang tak terpenuhi oleh ibu bapa menyebabkan anak mengamuk :

  1. Makan – mereka lapar atau waktu makan yang tak menentu.
  2. Minum – mereka perlukannya tetapi diungkapkan dengan bahasa rengekan.
  3. Kurang sentuhan sayang dan perhatian ibu bapa akibat kesibukan kedua-duanya – mereka tidak pandai mengungkapkan dengan kata-kata, jadi jalan paling mudah untuk mendapat perhatian adalah dengan buat perangai.
  4. Kesihatan fizikal – anak tak sedap badan cenderung untuk cranky.
  5. Kesihatan emosi – lebih kurang point n0.3 , tangki emosi mereka kosong atau mereka stres dengan sesuatu perkara. Eh! Anak-anak kecil juga mengalami stress ya! Tak dapat apa yang mereka mahu juga boleh menyebabkan tekanan bagi anak-anak.
  6. Tidur – masalah tak cukup tidur, susah tidur, tak nak tidur sebab nak bermain, perubahan waktu tidur akibat travel atau keletihan yang melampau juga boelh menyebabkan anak mengamuk dan tantrum.

 

Apa nak buat jika anak mengamuk, menangis tak tentu masa atau tantrum ni?

Perhatikan keenam-enam keperluan fisiologi di atas dulu agar semua terpenuhi dengan baik.

Selain itu, ibu-ibu juga boleh memilih untuk berikhtiar dengaTasneem Naturel Calm Time. Oh! Bila sapu je terus anak berhenti mengamuk? Tidak! Ianya bukan seperti ubat penenang yang disuntik dan terus orang tersebut tenang atau terlena. Pastinya mengambil masa untuk menampakkan kesan positif. Pokoknya ikhtiar, sabar dan mohon pada Yang Kuasa.

balm calm time tasneem naturel
Balm Calm Time Tasneem Naturel yang sesuai untuk bayi atau anak yang meragam kerana ianya membantu anak menjadi lebih tenang dan ceria.

 

bahan dalam calm time
Diformulasikan khas untuk anak seawal newborn menggunakan minyak pati tumbuhan seperti lavender, orange,mandarin, geranium, marjoram, frankinsense, bergamot dan roman chamomile untuk meredakan ketegangan saraf, memberikan rasa tenang dan secara tak tak langsung membantu meningkatkan fokus.

Kesemua jenis minyak pati tumbuhan di atas telah digunakan sejak sekian lama untuk membantu pelbagai masalah.

Banyak kajian-kajian saintifik di bawah alternative medicine dibuat berkenaan khasiat minyak pati tumbuhan (essential oils) untuk membantu pelabagai masalah termasuklah untuk relaxing, stimulating bahkan sebagai disinfectant.

Baca –> Essential Oils: New Perspectives in Human Health and Wellness

Walau bagaimanapun, ianya tidaklah bermakna kalau anak sakit, tak perlu jumpa doktor! Tetap mesti jumpa pakar yang dalam bidangnya terlebih dahulu.

Balm Calm Time adalah persediaan alternatif sebagai sapuan luaran yang menggunakan bahan semulajadi dan tidak mengandungi bahan-bahan terlarang yang berbahaya untuk kegunaan manusia terutamanya anak-anak kecil. Balm Calm Time adalah berdaftar dengan National Pharmaceutical Regulatory Agency (KKM).

Tasneem naturel calm time

Berikut adalah feedback positif ibu-ibu yang telah menggunakannya.

testimoni calm time, tantrum, tasneem naturel
Anak dah boleh tinggal sekejap. Sebelum ni namgis nak dukung je!
tasneem naturel, testimoni balm tasneem naturel, review balm tasneem naturel
Anak lebih tenang dalam apa-apa situasi pun!
tasnem naturel, balm bayi. tantrum, baby balm
Anak lebih mudah letak dalam car seat.
balm calm time, tasneem naturel, baby balm , balm bayi
Anak lebih ceria dan mudah untuk fokus.
tasneem naturel, balm calm time, tantrum
Gabungan Calm Time dan Sleep Time membantu anak lebih mudah lena dan lebih berkualiti tidurnya.

Mudah-mudahan artikel ini boleh membantu ibu-ibu menguruskan anak di rumah dengan lebih tenang dan baik. Sebarang pertanyaan mahupun belian boleh klik di bawah :

mommyluv.net

mommyluv.net

mommyluv

We never know the love of a parent till we become parents ourselves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Please share this article. Tq
WhatsApp chat