2 Jenis Mandian Bayi Berasaskan Bahan Semulajadi Yang Menjadi Pilihan Ibu-Ibu

Mommy teruja sangat bila Tasneem Naturel keluarkan mandian bayi (head to toe) ni. Yalah, teringin juga nak beli mandian , lotion dan baby oil yang natural atau organik. Tapi, bila riki-riki harga, aummm! Boleh tahan harganya.

Tapi, mandian bayi Tasneem Naturel ni, boleh dikatakan harga mampu milik berbanding produk lain yang 100% berasaskan bahan semulajadi.

Untuk keluarga especially anak-anak pastinya kita mahukan yang terbaik. Wang boleh dicari tapi keluarga , anak-anak itu kurniaan dan amanah Yang Esa yang mesti dijaga dan diberikan yang terbaik.

Dari aspek pemakanan, toiletries, apa yang disapu ke badan anak, pendidikan…pendek kata semua perkaralah kan, pastinya ibu-ibu nak berikan yang terbaik !

So, macam mana rupanya mandian Tasneem Naturel ni ya?

 

Mandian Tasneem Naturel ini hadir dalam 2 jenisĀ  yang mempunyai fungsi yang berbeza setiap satunya tu.

 

1. Calm Bath – Calm Body Wash

Head To Toe Calm Bath
Head To Toe Calm Bath bebas SLES, Paraben dan Sulphate substance.

 

calm bath body wash tasneem naturel
Diformulasikan daripada minyak pati tumbuhan roman chamomile, tangerine, bergamot, marjoram, sweet orange dan geranium.

 

 

fungsi calm bath body wash tasneem naturel
Berfungsi untuk membantu tenangkan anak, kurangkan keletihan dan memudahkan anak tidur lena dengan khasiat minyak pati tumbuhan di dalamnya.

 

2. Cf Bath – Cf Body Wash

Head To Toe CF Bath
Head to toe Cf Body Wash – tanpa paraben, sulphate dan SLES substance.

 

cf bath tasneem naturel
Mengandungi ektrak daun sirih, strawberi, orange, lemon cypress, minyak kayu putih, frankinsence dan tea tree.

 

mandian lemon, cara buat mandian lemon
Ianya berfungsi membantu anak yang mengalami demam, selsema dan batuk sama seperti mandian lemon bahkan ditambahbaik lagi dengan ektrak minyak pati tumbuhan selain daripada lemon.

 

Baca : Mandian Lemon Bantu Anak Demam, Selsema dan BatukĀ 

 

Best kan kedua-dua mandian ni ? Mommy dah cuba kedua-duanya. Satu family boleh guna ketika keadaan memerlukan mahupun untuk kegunaan harian.

Ini pula kata ibu-ibu yang lain yang telah menggunakan Head To Toe Calm Bath dan Cf Bath ini.

testimoni calm bath tasneem naturel
Dah try calm bath ni. Memang best lepas mandi anak jadi rileks dan tenang. Bagi susu terus lena, kalau tak ada sahaja yang tak kena.

 

testimoni calm bath tasneem naturel
Guna calm bath memang membantu sangat mood anak waktu pagi. Pagi-pagi anak bangunmandi sebelum pergi sekolah, saya mandikan dengan calm bath ni. Tak ada drama mengamuk waktu pagi. Sekarang pagi-pagi dia sendiri beritahu nak mandi guna calm bath ni. Calm bath ni likat tak payah picit banyak-banyak pun. Memang save guna untuk anak-anak.

 

tasneem naturel cf bath tasneem naturel
Haiii ! Bangah malu tapi mau. Hehe. Alhamdulillah , izin Allah kurang dah batuknya. Sampai je Jumaat hari tu terus pakai. Bau dia semerbak mewangi. Ni pas mandi tutup pintu tandas, buka semula adududu, wangi betul! Anak-anak guna dan suka. Bonda apatah lagi la!

 

testimoni cf bath tasneem naturel
Fuh ! 4 hari dah batuk baby selsema. Tapi , ibu dan ayah boleh tidur lena setiap malam. Yelah tiap hari mandi dengan mandian selsema dan sebelum tidur sapu balm selsema. Tak meragam sangat baby walaupun tengah tak sihat. Anak ibu mulai batuk sebab berjangkit dari abang dia. Kesian lahai batuk dan tersumbat hidung. Dah la tak sampai lagi 3 bulan umur baby. Pergi klinik doktor cek paru-paru clear dan doktor cakap tak payah kasi neb atau on antibiotik. Doktor kasi ubat titis dalam hidung baby je.

 

testimoni tasneem naturel cf bath
Salam Dayah nak buh gambaq sabun tu takde. Nak edit tak pandai. Anak bah Amsyar dan Asyraf keluar hingus dan kahak banyak. Alhamdulillah struggle nak tangkap gambar.

 

Harapnya perkongsian Mommy kali ini boleh bantu ibu-ibu yang tengah cari mandian bayi yang sesuai dan bebas paraben, SLES dan sulphate.

Untuk mendapatkan secara online boleh klik gambar di bawah je ye.

mommyluv.net

 

mommyluv

We never know the love of a parent till we become parents ourselves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

error: Please share this article. Tq
WhatsApp chat