10 Bahan Semulajadi Premium Dalam Balm Skeenz Bantu Masalah Kulit Anak

Anak-anak kecil biasa berdepan dengan masalah kulit seperti ruam , gatal-gatal, kulit kering, gegata dan sebagainya. Kadangkala, terkena gigitan serangga, seperti semut, nyamuk dan lain-lain, habis bintat bengkak kulit anak. Mulalah menggaru sampai melecet dan tinggal parut. Tak kurang juga anak-anak yang tak tahan panas, senang berpeluh , kulit jadi merah-merah dan apabila digaru akan melecet.

Kadang-kadang, kita nampak masalah kulit anak ni macam taklah serius sangat. Tapi, sebenarnya akan mengundang ketidakselesaan kepada anak kecil. Mungkin itu punca mereka meragam dan menangis.

Ibu-ibu boleh guna pelbagai cara untuk bantu anak. Krim-krim yang terdapat di pasaran juga banyak sangat, cuma kadangkala mengandungi pelbagai bahan kimia yang tidak sesuai untuk kulit anak yang sensitif seperti triclosan, paraben, steroid , malah fragrance juga. Ianya mungkin boleh menambah teruk keadaan atau menyebabkan iritasi pada anak.

Itulah antara sebabnya,  Tasneem Naturel telah mengambil inisiatif mengeluarkan Balm Skeenz khusus untuk bayi yang menggunakan bahan semulajadi dan minyak pati tumbuhan (essential oil).  Ianya menjadi alternatif untuk kulit anak yang sensitif.

balm skeenz tasneem naturel

Kesemua bahan di dalam balm ini diperakui selamat untuk bayi dan mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi ibubapa tidak perlu bimbang jika anak termakan balm ini secara tidak langsung seperti menghisap jari dan sebagainya.

Skeenz , rawat ruam bayi, rawat ekzema, masalah kulit bayi, kulit bayi gatal-gatal
Nombor Notifikasi KKM

Balm Skeenz mengandungi 10 bahan premium untuk kesihatan kulit iaitu:

  1. Olus oil
  2. Beeswax
  3. Shea butter
  4. Octyldodecanal – Sejenis bahan yang diahasilkan daripada natural fats (bukan lemak haiwan).
  5. Vitamin E
  6. Argan Oil
  7. Blackcurrant Oil
  8. Sunflower Seed Oil
  9. Balloon Plant
  10. Rosemary Extract.

Semua bahan ini sudah diketahui umum dapat membantu kesembuhan pada masalah kulit bayi. Dan yang lebih penting ia selamat untuk kulit bayi yang sensitif pada bahan kimia berbahaya.

Balm Skeenz boleh digunakan untuk masalah kulit yang ringan seperti ruam, gatal-gatal, melecet, kulit kering, gigitan nyamuk dan lebam. Ramai ibubapa berkongsi kegembiraan mereka apabila mendapat kesan positif dari penggunaan balm ini.

masalah kulit bayi, ekzema, ruam
Kesan merah gigitan nyamuk mudah hilang.

 

masalah kulit bayi, ruam bayi, gatal-gatal
Kulit anak gatal-gatal apabila berpeluh. Selepas 6 hari guna Skeenz, kesan gatal pulih seperti biasa.

 

masalah kulit bayi, ruam bayi, ekzema
Kesan bengkak pada kulit hilang.

 

gelembung air , masalah kulit anak, rawatan kulit bayi
Gelembung air dah tiada atas hidung anak.

 

ruam bayi, masalah kulit anak
Ruam pada muka bayi hilang dengan skeenz

 

Dengan penggunaan yang pelbagai, Balm Skeenz ini sangat perlu disimpan di setiap rumah atau dalam handbag ibu-ibu yang mempunyai bayi dan kanak-kanak. Keperluannya tidak mengira waktu sebab bila ada anak kecil ni, kita tak boleh jangka kan?. Balm ini adalah alternatif untuk sapuan luaran sahaja untuk masalah kulit yang ringan. Sekiranya terdapat jangkitan atau masalah yang serius mommies perlulah rujuk doktor.

Sebarang pertanyaan lanjut atau pembelian boleh klik link di bawah.

mommyluv.net
mommyluv.net

mommyluv

We never know the love of a parent till we become parents ourselves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Please share this article. Tq