Nama kak Hazienori. Tapi, orang kenal dengan nama Kak Misi. Misi Tasneem. Kak bekerja di klinik Kesihatan Temerloh.

 

tasneem naturel temerloh

 

Nak jadi cerita macam mana kenal Tasneem Naturel ni kan, ada satu hari ada kemasukan kakitangan baru  pindah  dari hospital,jadi kak pun add la dia jadi kawan kak kat facebook.

Lepas tu selalu nampak staff ni kemaskini status jual balm…Selalu nampak dia promote dalam fb pasal balm #tasneemnaturel ni… ayat promote x pnjang pun…kadang gambar balm jer… Nampak comel je balm tasneem tu…! Dah la kecik molek,pelbagai warna ada…!??… tapi masa tu minat tengok jer la..tidak terdetik lagi nak membeli…huhu.

Suatu hari kawan ni dia selsema,nampak bawa la balm Tasneem tu ke tempat kerja,dia bawa yg pink tu dengan yang kuning tu…nampak dia sapu2 balm pink tu kat2 hidung,yang kuning tu tak nampak pula dia sapu kat mana??(mungkin sapu kat perut kot,hihi…takkan  dia nak selak dpn kak kan?…hahahah) . Kawan tu letak atas meja,mungkin senang dia nak capai untuk sapu2 agaknya.

Masa pesakit dah Mula reda sikit,kak buat2 la tanya sebab memang xada niat nak beli pun lagi…?
Tanya harga…rm49 katanya.. Alahai mahalnya!…(dalam hati la kan!huhu)… terus senyap…hihi… dia pun tengah Tak sihat,selsema sakit tekak agaknya…x cerita panjang sebab kak pun sambil jalan sepintas jer tanya.

Sampailah satu hari anak pagi2 tetiba batuk2 tidak berhenti…yang si kakak tu…aduih la…takut jgk tengok dia…sebab kakak ni ada sejarah ashma… kak amik la minyak yuyi (yg sebenarnya x de kaitan pun dgn rawatan nak hilng batuk tu ?) sebab kak dah panik tau… nak g kerja lagi…anak dah menagis ni..meragam!… kak ni dah la PJJ dengan suami… 4 orang anak kak jaga…suami balik setiap hari minggu sahaja!
Terus hari tu E.L (EMERGENCY LEAVE)… huhu terpaksa!

Bermula dari tu la tiba-tiba teringat kat balm yg kawan jual tu…sebab terfikir juga,anak tengah batuk2,napa plak aku g sapu minyak yuyi???… Cuba la balm kawan tu nanti Mana tahu serasi…terus wasup dia! Tapi kawan kata dia x pegang stok!…aduih…kena order dulu…kena bayar post… aduih… nak pakai urgent xder plak dah… Jadi hendak sangat cuba sebab anak dah mula selsema pula,tambahan pagi2  je batuk x berhenti…sampai tidur tergnggu,beli daan tunggu jer la…huhu… Kak order 2 balm.. CoughFlu Rub dan Sleep Time. Lusanya,baru la sampai parcel… Dan dah tak sabar nak apply kat anak!

Balik kul 6 petang  sampai rumah’.. terus apply kat anak…sapu2 jer pada bahagian yang di saran… dalam 10 min mcm tu kakak kejab 2 datang..”ibu hingus”..kemudian datang lagi kat ibu sb hingus kejab 2 keluar jer dr hidung!

Alhamdulillah…npk dah perubahan…hidung kakak yg asyik tersumbat dek selsema tu,mudah jer hingus2 tu kuar… ???

Malam tu sapu lagi balm pink + balm purple tu.

Sapu kejap dalam beberapa minit kakak tidur. Mlm tu,memang kakak tidur Tak dengar batuk langsung…dia pun lena jer… kak misi plak yg risau… kot2 dia demam ke apa,sebab tidur x bergerak,xsedar langsung!…kak ni takut dia demam ke apa sebab ada yg jenis demam terutama demam yg suhunya tinggi,anak xkan merengek tau… tapi sebenarnya anak dah taj larat sangat sampai nak panggil kejutkan kita pun tak blh! Kalau baby menangis pun dah xlarat!’..jadi mommy,jaga2 la..jgn ingat anak tidur lena,anak.tu ok…tambah kalau memang anak tu dah x sihat!…tu yg anak jad sawan demam tanpa ibu sedar.

 

tasneem naturel temerloh

Tapi alhamdulillah,kakak ok…Lena je dia tidur..??

Jadi esoknya,tiap2 kali lepas mandi kak misi sapu balm #CFRub tu,sebelum tidur gabung sekali CF Rub dan Sleep time… dalam 3 hari mcm tu,kakak sihat dah… tapi jangkit kat adik dan abang2 la plak??…  Jadi,begitulahn rutin ibu menyapu saja kerjanya sebab dengan niat nak anak cepat sihat!.. yang adik lepas sapu siap muntah kahak lagi…POWER GILA LA BALM NI!

Kak pakai balm ni sebulan habis dah?? yerla… pakai untuk 4 orang anak,takkan nak tahan 3 bln kan?????

Lepas tengok dan rasa sendiri pengalaman dengan balm  POWER ini,kak ambil keputusan nak jadi DROPSHIP,nak semua mommy tau dan rasa manafaat balm ni kat anak2…
Dan kak decide nak pegang stock kat tangan,supaya time mommy perlukan emergency kak blh tolong… memang risiko,tapi alhamdulillah,atas niat yg baik.. Allah permudahkan rezeki kak misi …???

So mommy,panjang kak misi cerita sejarah penemuan #tasneemnaturel balm ni… Semoga ada manafaat untuk mommy2 dan bakal mommy di luar sana yee… memangla mahal sikit tapi berbaloi la kalau boleh tahan samapi 2 3 bulan kan…kak plak sebulan je. La sb kongsi 4 anak kan?….huhu….

BIAR POKET RABAK ASAL ANAK SIHAT,betul x??

Lagipun jika di lihat setiap satu balm Tasneem ni penuh dengan Minyak Pati Semulajadi (Essential Oils).. jadi,amat-amatlah berbaloi..! Bau pun wangi!

Okey,sekarang kak guna dan kak jual. Boleh hubungi di 011 – 11031178 .

Area Mentakab/Temerloh kak cover.POS boleh seluruh Malaysia.

Sangat lah di saran untuk mommies yang mempunyai anak2 kecil!